Kimchi

Här är ett enkelt recept på kimchi som man måste ha som tillbehör vid en koreansk måltid.

3,5 kg salladskål
4 dl havssalt
2 purjolökar
800 g rättika
1,5 dl kodjokaro (koreanskt chilipulver)
10 klyftor vitlök
8 cm ingefära
koreansk fisksås
socker

Blötlägg kålen med havssaltet. Lägg i press och låt stå över natten.

Skölj av kålen. Finhacka vitlök och ingefära, strimla purjolök och rättika fint. Blanda alla ingredienser till en pasta som ginds in i kålen. Lägg i tät burk. Låt stå i 10-14 dagar.

Detta blir ju ganska mycket kimchi ~5kg och om man inte vill göra så mycket kan man halvera receptet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0